زنجبیل یکی از محصولات غذایی بسیار با ارزش است که به دلیل دارا بودن خاصیت های بسیار زیاد مورد توجه مصرف کنندگان گوناگون خود قرار گرفته است.
زنجبیل که با نام علمی Zingiber Officinale شناخته می شود. از خانواده Zingiberaceae است و بومی آسیای گرمسیری است، اما در چندین منطقه دیگر دنیا نیز کشت می شود.
مانند مناطق گرمسیری استرالیا، مناطقی از ایالات متحده آمریکا، هند، چین، جامائیکا، برزیل و آفریقای غربی، زنجبیل نیز یک گیاه چند ساله است و دارای طعم تندی است که با رسیدن گیاه، شدت آن افزایش مییابد و یکی از پر مصرف ترین انواع ادویه جات است.
در جهان، هزاران سال است که از زنجبیل در درمان بسیاری از بیماریها نیز استفاده میشود و در این زمینه، زنجبیل تازه که به آن زنجبیل سبز نیز میگویند، بهترین درمان در کاهش عفونت است، زیرا تمام ترکیبات شیمیایی طبیعی خود را حفظ می کند، در حالی برخی از این ترکیبات در طی فرآیند های آسیاب و خشک شدن از بین میرود .
ارزش غذایی

زنبیل حاوی مواد مغذی متنوعی است، چه تازه باشد و چه خشک و پودر شده. جدول زیر محتوای این عناصر را در ۱۰۰ گرم از هر دو نوع نشان میدهد:

جدول غذایی زنجبیل | زنجبیل تازه | زنجبیل خشک |
---|---|---|
آب (میلی لیتر) | ۷۸.۸۹ | ۹.۹۴ |
کالری | ۸۰ | ۳۳۵ |
پروتئین (گرم) | ۱.۸۲ | ۸.۹۸ |
چربی (گرم) | ۰.۷۵ | ۴.۲۴ |
کربوهیدرات (گرم) | ۱۷.۷۷ | ۷۱.۶۲ |
فیبر غذایی (گرم) | ۲ | ۱۴.۱ |
کلسیم (میلی گرم) | ۱۶ | ۱۱۴ |
آهن (میلی گرم) | ۰.۶ | ۱۹.۸ |
منیزیم (میلی گرم) | ۴۳ | ۲۱۴ |
فسفر (میلی گرم) | ۳۴ | ۱۶۸ |
پتاسیم (میلی گرم) | ۴۱۵ | ۱۳۲۰ |
سدیم (میلی گرم) | ۱۳ | ۲۷ |
روی (میلی گرم) | ۰.۳۴ | ۳.۶۴ |
مس (میلی گرم) | ۰.۲۲۶ | ۰.۴۸ |
منگنز (میلی گرم) | ۰.۲۲۹ | ۳۳.۳ |
سلنیوم (میکروگرم) | ۰.۷ | ۵۵.۸ |
ویتامین C (میلی گرم) | ۵ | ۰.۷ |
ویتامین B1 (میلی گرم) | ۰.۰۲۵ | ۰.۰۴۶ |
ویتامین B2 (میلی گرم) | ۰.۰۳۴ | ۰.۱۷ |
ویتامین B3 (میلی گرم) | ۰.۷۵ | ۹.۶۲ |
ویتامین B5 (میلی گرم) | ۰.۲۰۳ | ۰.۴۷۷ |
ویتامین B6 (میلی گرم) | ۰.۱۶ | ۰.۶۲۶ |
فولات (میکروگرم) | ۱۱ | ۱۳ |
ویتامین A (واحد بین المللی) | ۰ | ۳۰ |
ویتامین E (میلی گرم) | ۰.۲۶ | ۰ |
ویتامین K (میکروگرم) | ۰.۱ | ۰.۸ |
فواید زنجبیل
کاهش حالت تهوع و استفراغ: تجزیه و تحلیل جامع منتشر شده در مجله زنان و زایمان آمریکا در سال ۲۰۰۶ نشان داد که زنجبیل ممکن است در رفع استفراغ و حالت تهوع موثر باشد که ممکن است پس از جراحی رخ دهد و براساس مطالعه منتشر شده در مجله Pediatric Blood & Cancer در ۲۰۰۶. ۲۰۱۰، همراه با درمانهای تجویز شده، زنجبیل میتواند از شدت استفراغ و حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی سرطان بکاهد.
کاهش سرگیجه: یک مطالعه کوچک در ژورنال ORL منتشر شد که نشان داد زنجبیل می تواند میزان بروز سرگیجه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، زیرا این مطالعه بر روی گروهی از افراد سالم پس از ایجاد سرگیجه با قرار گرفتن در معرض یکی از آزمایش های سیستم دهلیزی به نام آزمایش حرارتی انجام شد (به انگلیسی: تحریک کالری سیستم دهلیزی).
با این حال، زنجبیل ممکن است در تسکین بیماری حرکتی موثر نباشد. همانطور که برخی تحقیقات نشان داد که مصرف زنجبیل حداکثر ۴ ساعت قبل از سفر، باعث کاهش بروز بیماری حرکتی نمی شود، اما می تواند منجر به احساس بهبودی در نتیجه استفاده از آن شود، در حالی که یک مطالعه نشان داد که زنجبیل می تواند در کاهش بیماری حرکت و اختلالات تأثیر بگذارد.
کاهش برخی از علائم آرتروز: زنجبیل می تواند بر آرتروز تأثیر مثبت بگذارد، همانطور که مطالعه منتشر شده در آرتروز و روماتولوژی در سال ۲۰۰۱ بر روی گروهی از افراد که از درد متوسط تا شدید زانو رنج می برند، انجام شد و نتیجه نشان داد امکان اثربخشی دوز متمرکز عصاره زنجبیل در تسکین درد در حالی که ایستاده و یا راه رفتن و به طور قابل توجهی کاهش علائم، در حالی که عوارض جانبی به احساس ناراحتی خفیف شکم محدود بود، علاوه بر این، یک مطالعه مقدماتی در مجله طبیعی تحقیقات محصولات در سال ۲۰۱۶ منتشر شده نشان داد؛ احتمال تأثیر مکمل های زنجبیل و نوع دیگری از گیاهان در کاهش التهاب و درد زانو، در صورت مصرف ۳۰ روزه.
تسکین سوء هاضمه: زنجبیل حاوی یک گروه از ترکیبات شیمیایی هست که به فرایند هضم را به طور کلی کمک و درد کمک کند آرامش معده و زنجبیل همچنین می توانید حالت سوء هاضمه یک احساس ناراحتی و احساس درد در قسمت فوقانی معده و تأخیر در تخلیه معده یکی از اصلی ترین علائمی است که منجر به سوء هاضمه می شود.
بنابراین یک مطالعه کوچک که در سال ۲۰۰۸ در مجله اروپایی گوارش و کبد منتشر شد نشان داد که پودر زنجبیل میتواند با تخلیه ۵۰٪ روند تخلیه معده را تسریع کند. قبل از غذا با دوز ۱. ۲ گرم.
و در مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۱ در مجله جهانی گوارش منتشر شد، مشخص شد که مدت زمانی که معده پس از خوردن سوپ تخلیه می کند، از ۱۶ دقیقه به ۱۲ دقیقه کاهش می یابد، در نتیجه افراد سوء هاضمه ارتباط مستقیمی با مصرف زنجبیل دارند.
تسکین درد مفاصل: تحقیقات نشان داده است که مصرف یک محصول خاص حاوی زنجبیل به مدت ۸ هفته، درد مفصل را ۳۷٪ کاهش میدهد، اما اثر محصول به همین محدود شده است، زیرا نه باعث بهبود عملکرد مفصل میشود و نه باعث کاهش سفتی میشود.
تسکین سردرد: زنجبیل تازه یا آسیاب شده میتواند به تسکین علائم میگرن کمک کند، این علائم از احساس ناراحتی، احساس خستگی و زنجبیل باعث کاهش التهاب در رگهای خونی میشود، علاوه بر این باعث تسکین درد ناشی از سردرد میشود. این برای کودکانی که از این نوع سردرد رنج میبرند مفید است.
کاهش سطح کلسترول: یک مطالعه آزمایشگاهی که در مجله طب سوزنی و مطالعات مریدین در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، نشان داد که مکمل های زنجبیل می توانند سطح کلسترول را در جریان خون موش هایی که رژیم غذایی پرچربی داشتند، کاهش دهند، با وجود این، برای تأیید این اثربخشی در انسان به مطالعات بیشتری نیاز است.
کاهش کولیت اولسراتیو: زنجبیل میتواند به بهبود فعالیت کلی پاتولوژیک کولیت اولسراتیو کمک کند، اما کیفیت زندگی یا فرکانس حرکات روده را بهبود نمیبخشد و همچنین باعث بهبود گاز و گرفتگی معده نمیشود.
تسکین سرماخوردگی: زنجبیل حاوی برخی ترکیبات است که ممکن است به کاهش سرماخوردگی کمک کند و برخی از علائم آن مانند گرما، درد و سرفه را برطرف کند، علاوه بر این به احساس گرما نیز کمک می کند و زنجبیل می تواند به بدن در تعریق و کاهش عفونت کمک کند.
مزایای دیگر: زنجبیل ممکن است بر چندین مورد دیگر تاثیر بگذارد، اما مطالعات بیشتری هنوز نیاز به تایید اثر آن، از جمله موارد زیر است:
بیاشتهایی عصبی یا بیاشتهایی عصبی.
بیماری وبا.
آنفولانزا
فواید زنجبیل برای دیابت
رابطه این محصول

با دیابت موضوعی نسبتاً اخیر در زمینه مطالعات پزشکی است، اما زنجبیل ممکن است دارای برخی از خواص ضد دیابت موثر باشد، زیرا مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ در مجله تحقیقات دارویی ایران منتشر شد، نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به مدت ۱۲ هفته روزانه زنجبیل مصرف می کنند، سطح قند خون ناشتا آنها را کاهش دهید، اما ممکن است پزشک نیاز به تنظیم دوزهای داروهای دیابت داشته باشد تا از تداخل آنها با زنجبیل جلوگیری کند، زیرا می تواند سطح انسولین را بالا ببرد و سطح قند خون به شدت کاهش پیدا کند.
با این حال، این به معنای پرهیز از مصرف کامل زنجبیل نیست، زیرا می تواند تحت نظر پزشک مصرف شود، زیرا جایگزین خوبی برای نمک است که در صورت مصرف منجر به فشار خون می شود و می تواند به منظور افزایش طعم نوشیدنی ها و غذاها به عنوان یک ادویه سالم یا استفاده کامل از آن برای طعم دادن به چای، علاوه بر با این حال، به دلیل استفاده از پودر آن در کالاهای پخته شده، ممکن است مصرف محصولات تولیدی آن مانند نوشیدنی های شیرین فواید مطلوبی برای بیمار نداشته باشد، زیرا باعث افزایش قند می شود.
فواید زنجبیل برای آلرژیها
زنجبیل یکی از راههای طبیعی است که می تواند برای از بین بردن تظاهرات آلرژی های فصلی و سینوزیت مورد استفاده قرار گیرد، زیرا یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال ۲۰۰۸ در مجله International Immunopharmacology منتشر شد نشان داد که زنجبیل می تواند پاسخ ایمنی به عفونت های مرتبط با آسم آلرژیک را اصلاح کند، که ممکن است آن را به یکی از راه های ممکن برای کاهش این مشکل تبدیل کند.
بعلاوه؛ خوردن زنجبیل یا افزودن آن به غذا راهی سالم و ایمن برای بهره مندی از خواص ضد التهابی آن است، اما مکملهای زنجبیل باید با احتیاط مصرف شود، زیرا ممکن است در برخی از داروها تداخل ایجاد کند و یا منجر به چندین عارضه جانبی شود.
فواید زنجبیل برای قلب
این گیاه می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد، زیرا ممکن است فشار خون، کلسترول را کاهش دهد، سوزش معده را تسکین دهد و همچنین ممکن است از بروز حملات قلبی بکاهد و گردش خون را بهبود بخشد، همانطور که نشان داده شده است.
مطالعهای که در سال ۲۰۰۹ در مجله بین المللی قلب و عروق منتشر شد، حاکی از آن است که زنجبیل دارای اثر ضد اکسیدانی و ضد التهابی و تجمع ضد پلاکت است، اما بیشتر این مطالعات محدود به آزمایشات حیوانی و آزمایشگاهی بود، بنابراین برای تأیید مطالعات بیشتری لازم است. این اثر در انسان است.
شایان ذکر است که افراد مبتلا به بیماری قلبی هنگام مصرف باید احتیاط کنند، زیرا اعتقاد بر این است که ممکن است برخی از شرایط آنها را بدتر کند و بهتر است قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید و برای مطالعه اطلاعات بیشتر در این باره می توانید به قسمت آسیب های زنجبیل مراجعه کنید.
فواید زنجبیل برای فشار خون
زنجبیل یکی از انواع گیاهان است که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند، زیرا یک مطالعه مقدماتی که در مجله تغذیه در سال ۲۰۱۷ منتشر شد نشان داد که مصرف روزانه با کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا مرتبط است، همانطور که در یک مطالعه کوچک منتشر شده در مجله تغذیه نشان داده شده است.
مجله داروسازی قلب و عروق در سال ۲۰۰۵، که برای عصاره زنجبیل خام کاهش فشار خون شریانی در گروهی از موشها که در این آزمایش مورد بررسی قرار گرفت، امکان پذیر بود و این کاهش بر اساس دوز ۰. ۳ تا ۳ میلی گرم در هر کیلوگرم بود.
علاوه بر این، یک بررسی سیستماتیک منتشر شده در Phytotherapy Research در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مکمل زنجبیل فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به طور قابل توجهی کاهش می دهد . از طرف دیگر، ممکن است به کاهش احتباس آب و سدیم کمک کند، که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
زیرا ممکن است ادرار آور طبیعی در نظر گرفته شود و لازم به ذکر است که هنگام استفاده از این محصول با داروهای کاهش فشار خون که به همان روشی کار می کنند، احتیاط لازم است و در این مورد باید با پزشک خود مشورت کنید، زیرا این امر منجر به افت شدید فشار خون می شود.
فواید زنجبیل برای کلیهها
یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال ۲۰۱۲ در مجله علمی جهان منتشر شده است نشان میدهد که عصاره زنجبیل میتواند عملکرد کلیه را بهبود بخشد، رادیکالهای آزاد را کاهش دهد و ممکن است به مهار انتقال دهندههای التهابی کمک کند و بافت پاتولوژیک کلیه را به حالت طبیعی بازگرداند. بنابراین، CCl4 اختلال کلیوی را بهبود میبخشد. [۳۲]
فواید زنجبیل برای اعصاب و حافظه
برخی از مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان میدهد که زنجبیل به لطف مواد شیمیایی شیمیایی و آنتی اکسیدان موجود در آن، و این عفونتها، به خصوص عفونتهای مزمن، و با وجود استرس اکسیداتیو، میتواند به سرکوب پاسخهای التهابی در مغز کمک کند. روند پیری را تسریع میکند، زیرا اعتقاد بر این است که عاملی در بروز کمبودهای شناختی مرتبط با پیری و بروز بیماری آلزایمر است. علاوه بر این، مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ در مجله پزشکی مکمل و جایگزین مبتنی بر شواهد منتشر شد، نشان داد که عصاره آن میتواند توانایی فرآیندهای شناختی را بهبود بخشد، و توجه، علاوه بر بهبود حافظه، و زمان مورد نیاز برای ایجاد واکنش، در زنان میانسال، بدون ایجاد عوارض جانبی برای آنها.
و در مطالعه دیگری که در Annals of Anatomy در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، محققان به سهم مثبت این گیاهدر تأثیر مغز گروهی از موشهای دیابتی و احتمال استفاده از آن برای کاهش آسیب به مغز در نتیجه دیابت اشاره کردند، زیرا زنجبیل به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کرد، و عفونت، و کاهش آپوپتوز.
فواید زنجبیل برای سرفه
سرفه خشک یکی از دردناک ترین و تحریک کننده ترین مشکلات است و ممکن است خلاص شدن از آن مشکل باشد. یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال ۲۰۱۳ در مجله آمریکایی سلولهای تنفسی و زیست مولکولی منتشر شد نشان داد که ریشه آن حاوی ترکیبات خاصی است که می توانند شل شوند. ماهیچه هایی که مجاری تنفسی را باریک می کنند، علاوه بر این، مجموعهای از شواهد نشان داده است که زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی و اکسیداتیو می تواند به از بین بردن تحریک ناشی از سرفه در گلو و دستگاه تنفسی نیز کمک کند.
فواید زنجبیل برای زنان باردار و شیرده
زنجبیل یکی از گیاهانی است که ممکن است در بیماری صبحگاهی تأثیر بگذارد که ممکن است یک زن در دوران بارداری تجربه کند و طبق یک بررسی منظم که در سال ۲۰۱۴ در مجله تغذیه منتشر شد، این بررسی شامل ۱۲۷۸ زن باردار از ۱۲ مطالعه مختلف است، زنجبیل میتواند باعث کاهش علائم قابل توجهی از حالت تهوع، اما در قسمتهای استفراغ آنها تأثیر نمیگذارد. همچنین اشاره شده است که ممکن است در مقایسه با برخی از داروهایی که برای این منظور استفاده میشوند، آهسته یا کم اثر بگذارد و باید به اهمیت پرهیز از مصرف هرگونه دارو یا گیاه قبل از مشورت با پزشک، به ویژه در دوران بارداری توجه شود.
به طور کلی، میتوان گفت که خوردن زنجبیل در دوران بارداری امکان پذیر است، اما نظرات در مورد ایمنی استفاده از آن متناقض است، زیرا برخی مطالعات نشان میدهد که استفاده از آن برای تسکین بیماری صبحگاهی خطری برای جنین ایجاد نمیکند، اما از طرف دیگر اعتقاد بر این است که در دوز مصرف میشود. بالا ممکن است خطر سقط را افزایش دهد، زیرا فقط یک سقط در هفته دوازدهم بارداری برای زنی که از آن برای کاهش بیماری صبح استفاده کرده است، ثبت شده است و این نگرانی وجود دارد که این محصول ممکن است بر هورمونهای جنسی جنین تأثیر بگذارد، و همچنین باید توجه داشت که نگرانی در مورد اینکه ممکن است استفاده از آن بر روی هورمونهای جنسی جنین تأثیر بگذارد، اما این قطعی نیست و هنوز هم برای بررسی تأثیر زنجبیل در یک زن باردار به مطالعات بیشتری نیاز است.
توصیه میشود هنگام نزدیک شدن به تاریخ زایمان از خوردن زنجبیل خودداری کنید، زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد و علیرغم این موارد، این ماده خوراکی نه احتمال زایمان زودرس را افزایش میدهد و نه احتمال تولد نوزاد کم وزن را افزایش میدهد و خطر تغییر شکل عمده جنین برای زنانی که برابر است آنها از زنجبیل با درصد نرمال برای کسانی که استفاده نمیکنند استفاده میکنند که از ۱٪ تا ۳٪ است، اما قبل از استفاده از زنجبیل باید با پزشک مشورت کنید.
زنجبیل برای مادران شیرده
ترجیح داده میشود از زنجبیل در دوران شیردهی استفاده نشود زیرا اطلاعات کافی در مورد میزان ایمن بودن استفاده در آن دوره وجود ندارد، با وجود این، بلافاصله پس از زایمان در برخی مناطق به زنان داده می شود، زیرا آنها معتقدند که این یک ادرارآور شیر است (به انگلیسی: Galactagogue) و میتواند تولید شیر را تحریک کند و اعتقاد آنها همچنین می تواند به بهبود زخم پس از زایمان کمک کند، اما مطالعات کافی برای تایید این موضوع وجود ندارد.
زنجبیل برای کودکان
توصیه میشود به کودکان زیر دو سال زنجبیل ندهید، اما برای دختران بزرگسال در ابتدای قاعدگی بی خطر محسوب می شود، اما حداکثر برای یک دوره ۴ روزه.
زنجبیل برای قاعدگی
کاهش درد قاعدگی: زنجبیل میتواند به طور موثری درد قاعدگی را کاهش دهد، همانطور که مطالعهای که در سال ۲۰۰۹ در مجله پزشکی جایگزین و مکمل منتشر شد نشان داد که دادن ۴ میلی لیتر ۲۵۰ میلی گرم کپسول زنجبیل به یک گروه از زنان در هر روز این درد را کاهش میدهد، که معادل اثر همان دوز مفنامیک اسید یا دوز ۴۰۰ میلی گرم ایبوپروفن ۴ بار در روز است. یک بررسی سیستماتیک از ۶ مطالعه، منتشر شده در مجله Evidence- همچنین پیشنهاد شده است، بر اساس طب مکمل و جایگزین در سال ۲۰۱۶، ممکن است بتواند به کاهش دیسمنوره یا آنچه به عنوان درد قاعدگی شناخته میشود، در طول یا قبل از چرخه قاعدگی کمک کند.
شواهد کافی درباره اثربخشی آن وجود ندارد
کاهش منوراژی: منوراژی یکی از مشکلات گسترده زنان در زنان جوان است و برای کاهش این بیماری از انواع گیاهان گیاهی استفاده شده است و یک مطالعه منتشر شده در Phytotherapy Research در سال ۲۰۱۴ در مورد تأثیر زنجبیل بر منوراژی انجام شد و نتیجه آن تأثیر آن در کاهش از دست دادن خون قابل توجه، که ممکن است آن را به گزینهای موثر برای تسکین این بیماری تبدیل کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فواید زنجبیل برای قاعدگی، مقاله زیر، اثر زنجبیل بر چرخه قاعدگی را بخوانید.
مطالعات در مورد فواید زنجبیل
مطالعه منتشر شده در ژورنال درد در سال ۲۰۱۰ نشان داد که مصرف روزانه زنجبیل، چه به شکل تازه و یا تحت درمان با گرما، میتواند درد عضلانی را به میزان متوسط تا زیاد، پس از ۲۴ ساعت ورزش کاهش دهد.
، با اشاره یک مطالعه کوچک در مجله تحقیقات پیشگیری از سرطان در سال ۲۰۱۱ منتشر شده، و شد در ۳۰ شرکت کنندگان است که میتواند استخراج انجام زنجبیل که باعث کاهش مولکولهای ناشی از بر التهاب در روده بزرگ به طور قابل توجهی، وقتی گرفته ارقام دوز روزانه شد ۲ گرم، و در آنجا یک تعداد محدودی از مطالعات نشان دهنده اثر بالقوه زنجبیل در کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان است. یک مطالعه آزمایشگاهی که در مجله پزشکی Yonsei در سال ۲۰۰۶ منتشر شد، نشان داد که میتواند رشد سلولهای سرطانی در لوزالمعده را کاهش دهد، که توسط یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر نشان داده شده است. این در BMC Complementary and Alternative Medicine در سال ۲۰۰۷ منتشر شد که زنجبیل میتواند فعالیت سلولهای سرطانی تخمدان را کاهش دهد اما این اثر برای تأیید هنوز به مطالعات زیادی نیاز دارد.
یک مطالعه آزمایشگاهی که در ژورنال تحقیقات فیتوتراپی در سال ۲۰۰۸ منتشر شد، نشان داد که زنجبیل ممکن است حاوی ترکیباتی باشد که میتواند برخی از انواع باکتریها را کاهش دهد و پس از آنکه محققان پنج نوع ترکیب مختلف موجود در این محصول را تجزیه و تحلیل کردند، مشخص شد که دو مورد از آنها باکتریهای ایجاد کننده بیماری پریودنتال را مهار میکنند (به انگلیسی: بیماریهای پریودنتال).
آسیب به زنجبیل
مصرف زنجبیل به مقدار متوسط از طریق دهان اغلب بیخطر است، اما ممکن است در بعضی مواقع عوارض جانبی خفیفی مانند اسهال، سوزش معده یا ناراحتی معده ایجاد کند.
موارد احتیاطی برای استفاده از زنجبیل
مواردی وجود دارد که باید هنگام استفاده از زنجبیل مراقب باشید، از جمله موارد زیر:
دیابتی ها: خوردن زنجبیل می تواند سطح قند را در بیماران دیابتی کاهش دهد و همچنین ممکن است سطح انسولین را افزایش دهد، بنابراین توصیه می شود قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
اختلالات خونریزی: مصرف زنجبیل گاهی اوقات خطر خونریزی را افزایش میدهد.
بیماری قلبی: دوزهای بالای زنجبیل میتواند برخی موارد بیماری قلبی را بدتر کند.
کودکان: توصیه میشود به کودکان زیر دو سال زنجبیل ندهید، همانطور که قبلا ذکر شد.
تداخلات دارویی: زنجبیل یکی از مواد غذایی است که ممکن است در تعدادی از داروهای مهم تداخل ایجاد کند، مانند: داروهای رقیق کننده خون یا داروهای ضد انعقاد خون، مانند فن پروکومون و وارفارین، زیرا زنجبیل روند لخته شدن خون را کند میکند، بنابراین مصرف آن در کنار آن این داروها میتوانند خطر خونریزی را افزایش دهند علاوه بر این، زنجبیل ممکن است قند خون را کاهش دهد، بنابراین مصرف آن همراه با داروهای مورد استفاده برای دیابت میتواند منجر به کاهش شدید سطح قند خون شود.
آیا زنجبیل به چربی سوزی کمک میکند؟
هیچ مطالعهای نشان دهنده نقش زنجبیل در تقویت چربی سوزی نیست، اما این نوع گیاهان به احتمال زیاد با کاهش وزن همراه هستند و در عین حال، به دلیل داشتن آن میتواند به کاهش خطر بیماریهای قلبی و سایر عوارض افزایش وزن کمک کند. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و یک بازبینی منظم که در سال ۲۰۱۹ در Journal of Critical Review in Science Science and Nutrition منتشر شده و شامل ۱۴ مطالعه مختلف است که نشان میدهد این گیاه و مکملهای غذایی آن میتواند به طور قابل توجهی چندین شاخص را کاهش دهد، از جمله: ران (دور کمر به باسن)، و دور باسن، در افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، در حالی که آن را میتواند تحت تاثیر قرار نمیشاخص توده بدنی، [۵۲] یک مطالعه آزمایشگاهی منتشر شده در Science of Food and Agriculture همچنین نشان داد که مکملهای زنجبیل میتوانند با کمک به کنترل سطح قند خون در موشهایی که تحت رژیم غذایی پرچرب قرار دارند، وزن را کاهش دهند.
همچنین اعتقاد بر این است که پودر زنجبیل میتواند، و اگر مقدار کمی از آن مصرف شود، احساس سیری را افزایش میدهد و اشتها را کاهش میدهد، و در یک مطالعه مقدماتی منتشر شده در مجله متابولیسم در سال ۲۰۱۲، به نظر میرسد که مصرف زنجبیل به کاهش احساس گرسنگی و افزایش روند ترموژنز کمک میکند ) مربوط به متابولیسم، که ممکن است در کنترل وزن نقش داشته باشد، اما این نتایج هنوز برای تأیید آنها نیاز به شواهد بیشتری دارند.
محصولات زنجبیل و فواید آنها
روغن زنجبیل
روغن زنجبیل از چند طریق استخراج میشود، اما بهترین نوع آن نوعی است که از کل ریزوم پوست کنده نشده استخراج میشود و مشخصه آن حاوی ترکیب جینجرول است که بیشتر مزایای زنجبیل را تأمین میکند.
سرکه زنجبیل
میتوان از زنجبیل سبز برای تهیه سرکه طبیعی استفاده کرد، اما هیچ مطالعه علمی در مورد فواید این نوع سرکه وجود ندارد.
مربای زنجبیل
میتوان از زنجبیل تازه برای تهیه مربای زنجبیل و خوردن آن به چندین روش استفاده کرد و انواع دیگر میوهها را نیز برای شیرین شدن طعم آن اضافه کرد، زیرا طعم تند آن برای برخی از افراد، به ویژه کودکان ناخوشایند است.
نحوه استفاده از زنجبیل
از زنجبیل میتوان به طرق مختلف در غذا و نوشیدنی استفاده کرد، زیرا ریزومها یا ساقههای افقی آن (به انگلیسی: Rhizomes) میتوانند به عنوان سبزیجات تازه یا پخته شده مصرف شوند، یا به عنوان نوعی ادویه و ادویه در غذاهای طعم دهنده استفاده شوند، یا از انواع تازه برای تهیه چای زنجبیل استفاده شود و همچنین از برگها نیز میتوان استفاده کرد. در غذا یا به عنوان بخشی از طب سنتی، بعلاوه، برخی از افراد از مکملهای زنجبیل استفاده میکنند، زیرا آنها مزایای بالقوه سلامتی را فراهم میکنند.
روغن زیتون ترکیه طعم بخش غذا ها
شهر بدروم ترکیه را برای تعطیلات انتخاب کنید

ارسال دیدگاه