با افزایش سن استخوان های ما چه می شوند؟ و چرا گاهی ضعیف می شود و به راحتی می شکنند؟ راز این است که ممکن است استخوان ها نتوانند به سرعت بافت های قدیمی سلول های جدید تولید کنند و پس از پایان جوانی به تدریج از تراکم آنها کاسته می شود و به همین دلیل برخی افراد در سنین خاص دچار پوکی استخوان می شوند و این یکی از شایع ترین مشکلات پوکی استخوان است که به دلیل آن استخوان ها تبدیل می شوند ضعف، و شکستن آن در اثر سقوط، قرار گرفتن در معرض یک حادثه جزئی یا تحرک بدنی آسان است، چه دلایلی وجود دارد؟ چگونه از خود در برابر آسیب محافظت کنیم؟
علل و عوامل خطر

همانطور که پوکی استخوان به روند تشکیل بافت مرتبط است، همچنین با کمبود برخی هورمون ها در بدن همراه است، مانند: هورمون استروژن در زنان و هورمون آندروژن در مردان، اما عواملی نیز وجود دارد که ممکن است احتمال عفونت را افزایش دهد، از جمله:
- سابقه خانوادگی: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما پوکی استخوان داشته باشد، با افزایش سن خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش می یابد.
- جنسیت: زنان به ویژه پس از یائسگی و یائسگی بیش از مردان دچار پوکی استخوان می شوند.
- ساختار بدن: هرچه بدن لاغر تر یا جرم آن کمتر باشد، در برابر آسیب پذیری آسیب پذیر تر است.
- مشکلات غده ای: پوکی استخوان با پر کاری تیروئید و غدد فوق کلیه همراه است و همچنین در صورت مصرف بیش از حد داروی هورمون تیروئید می تواند رخ دهد. برای درمان کم کاری تیروئید.
- شیوه زندگی: اگر از سو تغذیه، کمبود کلسیم یا مشکل اشتها رنج می برید یا سیگاری هستید، همه اینها همراه با کمبود فعالیت و حرکت می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد.
مراحل جلوگیری از پوکی استخوان

هرچه فرد از سنین پایین بیشتر به فکر سلامتی و تغذیه خود باشد، استحکام و انعطاف پذیری استخوان های او بیشتر است و موارد زیر مهمترین اقداماتی است که می توان برای جلوگیری از پوکی استخوان انجام داد:
- حفظ تناسب اندام: استخوان ها با ورزش قویتر می شوند، و فعالیتهای مختلف بدنی را حفظ می کنند و بهترین تمریناتی که می توان برای حفظ تناسب و قدرت استخوان انجام داد عبارتند از: پیاده روی، دویدن، تنیس، فشارهای روی هم، چمباتمه زدن، یوگا و تمرینات آبی.
- کلسیم و ویتامین D دریافت کنید: کلسیم مورد نیاز بدن است. برای ساخت استخوان، به ویتامین D نیاز دارد. برای بهبود جذب کلسیم، توصیه می شود که یک رژیم غذایی سالم شامل غذاهای غنی از ویتامین D مانند زرده تخم مرغ، جگر گوشت گاو، ماهی های چرب و غذاهای غنی از کلسیم مانند سبزیجات سبز و لبنیات کم چرب استفاده کنید.
- از عادت ها و غذاهای مضر مانند سیگار کشیدن، نوشیدنی های الکلی، نوشابه و غذاهای حاوی مقدار زیادی نمک و شکر، با کاهش مصرف کافئین، خودداری کنید.
کم کاری تیروئید در مردان با چه علائمی ظاهر می شود
شوره سر و عوامل ایجاد آن را بشناسید و با چند ترفند ساده آن را درمان کنید
ارسال دیدگاه