فواید سیر سیاه برای بیماری های گوناگون و ارزش غذایی آن

فواید سیر سیاه برای سلامتی اثبات شده یا امیدوار کننده است ، مانند ارتقاء سلامت قلب ، جلوگیری از عوارض دیابت ، محافظت از کبد و پیشگیری از برخی از انواع سرطان ، علاوه بر بسیاری از مزایای دیگر ، و این ممکن است به این دلیل باشد که حاوی بسیاری از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مهم.
فواید سیر سیاه برای بیماری های قلبی و فشار خون
فواید سیر سیاه برای بیماری های قلبی و فشار خون

فواید سیر سیاه برای سلامتی اثبات شده یا امیدوار کننده است ، مانند ارتقاء سلامت قلب ، جلوگیری از عوارض دیابت ، محافظت از کبد و پیشگیری از برخی از انواع سرطان ، علاوه بر بسیاری از مزایای دیگر ، و این ممکن است به این دلیل باشد که حاوی بسیاری از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مهم.
سیر سیاه دارای مزایای زیادی است،  موارد زیر به شرح فواید سیر سیاه و مطالعات مرتبط با آنها می پردازد:

درصد بالای آنتی اکسیدان از جمله فواید سیر سیاه

سیر سیاه حاوی درصد بالاتری از آنتی اکسیدان ها در مقایسه با سیر سفید معمولی است. که به آن توانایی بالاتری در تقویت ایمنی بدن و محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب ها و بیماری ها می دهد.

"<yoastmark

بررسی فواید سیر سیاه

در زیر ما برجسته ترین فواید مربوط به سیر سیاه را توضیح می دهیم، علاوه بر مطالعاتی که برای تأیید اثربخشی آن انجام شده است:

تنظیم سطح قند خون از فواید سیر سیاه

قند خون بالا و کنترل نشده در افراد مبتلا به دیابت ممکن است منجر به افزایش خطر برخی از عوارض سلامتی مانند: بیماری های قلبی، عفونت و بیماری های کلیوی شود.
قابل توجه است که استفاده از سیر سیاه ممکن است به تنظیم سطح کمک قند خون کند. یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال ۲۰۱۹ در مجله Nutrients منتشر شد، نشان داد که سیر سیاه را به گروهی از افراد توصیه می کنیم که رژیم غذایی سرشار از قند و چربی دریافت کرده اند. این تا حدی به بهبود فرآیندهای متابولیک این موش ها کمک کرده و اشتهای آنها را تنظیم می کند، علاوه بر کاهش کلسترول و التهاب.

محافظت از قلب

سیر، طبیعی و سیاه، به دلیل توانایی آن در محافظت از قلب و ارتقاء سلامت آن شناخته می شود. این ماده خوراکی به کاهش تری گلیسیرید و کلسترول کمک می کند. در یک مطالعه بالینی منتشر شده در سال ۲۰۱۸ در مجله Frontiers in Physiology، که بر روی ۱۲۰ نفر مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب انجام شد، تأیید شد، که در آن نتایج بهبود عملکرد قلب را نشان داد. افراد بعد از مصرف سیر سیاه به مدت ۶ ماه همراه با استفاده از داروهای توصیه شده توسط پزشک، و بهبود عملکرد قلب ممکن است به دلیل سطح بالای آنتی اکسیدان ها در خون باشد.

فواید سیر سیاه: کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان

چندین مطالعه مزایای بالقوه سیر سیاه را در کمک به مبارزه با برخی از انواع سلول های سرطانی نشان داده است،  موارد زیر برخی از این مطالعات است:

  • سرطان معده: برخی از مطالعات امیدوار کننده نشان داده اند که سیر سیاه می تواند در مهار رشد سلول های سرطانی برای سرطان معده نقش داشته باشد. مانند مطالعه ای که در مجله Journal of Molecular Medicine Reports در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و در آزمایشگاهی روی موش های حمل سلولهای سرطانی آزمایشگاهی انجام شد.
  • سرطان ریه: یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال ۲۰۱۳ در مجله Zhongguo Zhong منتشر شد، نشان داد که استفاده از سیر سیاه باعث افزایش حساسیت سلول های سرطانی ریه در معرض تابش یونیزان می شود، که این امر حذف سلول های سرطانی را تسهیل می کند.
  • سرطان روده بزرگ: یک مطالعه آزمایشگاهی که در مجله Biomedical Reports در سال ۲۰۱۴ منتشر شد نشان داد که سیر سیاه ممکن است به درمان سرطان روده کمک کند، اما تأیید آن به مطالعات بالینی بیشتری نیاز دارد.

یکی از مهمترین خواص سیر سیاه که به آن خواص ضد سرطانی می دهد، داشتن خواص مهارکننده رادیکال های آزاد در بدن است که به محدود کردن آسیب به سلول های مختلف بدن و محدود کردن گسترش و رشد آن کمک می کند. بنابراین خوردن یا افزودن سیر سیاه به رژیم غذایی یکپارچه پس از مشورت با پزشک ممکن است در درمان و پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد.

سلامت مغز

سیر سیاه ممکن است به حفظ سلامت و عملکرد مغز کمک کند و از طریق کمک به پیشگیری از عفونت هایی که می توانند حافظه را مختل کنند، از حافظه محافظت می کند،  علاوه بر نقش آن در پیشگیری از برخی دیگر از اختلالات مغزی مانند بیماری آلزایمر ؛ این یک اختلال تخریب عصبی است که به تدریج در نتیجه تجمع پروتئین تافو فسفریله شده و بتا پپتید آمیلوئید ایجاد می شود . آمیلوئیدوز در موش های تجربی، علاوه بر آن سطح حافظه کوتاه مدت را در افراد مبتلا به این اختلال بهبود می بخشد، اما برای تأیید نتایج این مطالعه، مطالعات آزمایشگاهی و بالینی بیشتری باید روی سیر سیاه انجام شود.

سلامت کبد

سیر سیاه ممکن است در ارتقاء سلامت کبد فوایدی داشته باشد، که در نتایج یک آزمایش آزمایشگاهی منتشر شده در ۲۰۱۴ در تحقیقات سم شناسی بیان شد، در حالی که نویسندگان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که نتایج کلی نشان می دهد که عصاره سیر سیاه یک اثر محافظتی بر کبد دارد. سلولهای تعدادی از مدلهای مختلف سلولهای کبدی به طرق مختلف آسیب می بینند، علاوه بر این که سیر سیاه دارای خواص منحصر به فردی است که آن را از سایر انواع سیر متمایز می کند. از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که سیر سیاه دارای خاصیت درمان بالقوه است. مزایای پیشگیرانه در برابر برخی آسیب ها و بیماری های کبدی.

"<yoastmark

ارزش غذایی سیر

در جدول زیر، ارزش غذایی تقریباً ۱۰۰ گرم سیر را نشان می دهیم:

مواد مغذی
ارزش غذایی
کالری
۱۴۹ کالری
پروتئین ها
۶.۳۶ گرم
چربی ها
۰.۵ گرم
کربوهیدرات ها
۳۳.۱ گرم
فیبر
۲.۱ گرم
کلسیم
۱۸۱ میلی گرم
اهن
۱.۷ میلی گرم
منیزیم
۲۵ میلی گرم
فسفر
۱۵۳ میلی گرم
پتاسیم
۴۰۱ میلی گرم
فلز روی
۱.۱۶ میلی گرم
ویتامین سی
۳۱.۲ میلی گرم
ویتامین K
۱.۷ میکروگرم

عوارض جانبی سیر سیاه

درجه ایمنی سیر سیاه

در برخی موارد نادر، برخی از افراد ممکن است از واکنش های منفی به سیر رنج ببرند. شایان ذکر است که سیر ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد و نتایج ناخواسته یا منفی ایجاد کند، بنابراین قبل از شروع به استفاده از سیر باید با پزشک مشورت کنید. مکمل ها یا افزودن سیر به رژیم غذایی برای استفاده دائمی یا در مقادیر زیاد.

معایب استفاده از سیر

برخی از احتیاطات وجود دارد که باید قبل از استفاده دوره ای از سیر یا در دوزهای بالا مشاهده شود، و برخی از این احتیاطات توضیح داده شده است:

  • از خوردن مقادیر زیاد سیر در دوران بارداری و شیردهی خودداری کنید. این به دلیل فقدان مطالعات کافی برای تأیید ایمنی سیر در زنان باردار و جنین در این مرحله است.
  • از مالیدن سیر به پوست در دوران بارداری خودداری کنید.
  • از دادن دوز بیش از ۹۰۰ میلی گرم در روز به مدت بیش از هشت هفته به کودکان خودداری کنید، زیرا ایمنی سیر در کودکان در صورت مصرف این دوز یا استفاده از آن برای مدت زمان بیش از هشت هفته تأیید نشده است.
  • مراقب تاثیر سیر، به ویژه تازه، در افزایش خطر خونریزی باشید.
  • استفاده از سیر را حدود دو هفته قبل از عمل متوقف کنید تا از برخی آثار سیر مانند افزایش زمان خونریزی، کاهش سطح قند خون و تاثیر بر فشار خون جلوگیری کنید.

تداخل دارویی با سیر

برخی از تداخلات دارویی بین برخی داروها و سیر وجود دارد، که مستلزم اجتناب از مصرف سیر در مقادیر زیاد یا استفاده از مکمل های سیر در هنگام استفاده از این داروها، علاوه بر نیاز به مشورت با پزشک قبل از شروع مصرف مقادیر زیاد است. سیر، و موارد زیر برخی از داروهایی است که ممکن است با سیر تداخل داشته باشند:

  • داروهایی که تا حد زیادی یا جدی با سیر تداخل دارند:
    • مهارکننده های کپی کننده غیر Alnyukliossid ( به انگلیسی: A Non-Nucleoside Reverse ‘s Transcriptase Inhibitors) و مخفف  NNRTIs؛ این یکی از گروه های دارویی است که برای درمان ویروس نقص ایمنی انسان یا ایدز استفاده می شود.
    • داروی ایزونیازید
    • داروی ساکیناویر
    • قرص های ضد بارداری.
    • داروی سیکلوسپورین.
    • داروهایی که در کبد درمان می شوند مانند پاراستامول، تئوفیلین، بیهوشی، لوواستاتین و تریازولام.
  • داروهایی که لخته شدن خون را کاهش می دهند، مانند ضد انعقاد و ضد پلاکت.
    • وارفارین

مروری بر سیر سیاه

سیر سیاه با تخمیر سیر تازه در شرایط خاصی که شامل رطوبت زیاد بین ۸۰ تا ۹۰ درصد و درجه حرارت بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد است تهیه می شود. توجه داشته باشید که سیر سیاه به دلیل طعم سیر تازه طعم تند یا قوی ندارد. نسبت کمی از آلیسین (به انگلیسی: Allicin)،  قابل توجه است که استفاده از سیر سیاه به دوران بسیار قدیم در قاره آسیا قبل از گسترش اخیر آن در بسیاری از کشورها برمی گردد و افزایش محبوبیت سیر سیاه به دلیل به دلیل دارا بودن درصد بالایی از برخی عناصر مفید بهداشتی علاوه بر آنتی اکسیدان ها، که به ارتقای سلامت و جلوگیری از برخی اختلالات سلامتی کمک می کند.

 

 

منابع
^ أ ب Lauren Panoff (5/3/2021), “6 Impressive Health Benefits of Black Garlic”, www.healthline.com, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ۴۶۶۱d588_ddc7_41fc_85c7_ca247391f4e9 ↑ Sara Amor, Daniel Gonzalez, Beatriz and others (12/1/2019), “Beneficial Effects of an Aged Black Garlic Extract”, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ “Health Benefits of Black Garlic”, www.webmd.com, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ Jingbo Liu (1/11/2018), “Black Garlic Improves Heart Function”, www.ncbi.nlm.nih.gv, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ۴df4cef9_68ed_4902_af23_4f9d974dcac0 ↑ Xin Wang (5/1/2012), “Aged black garlic extract induces inhibition of gastric cancer cell growth”, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ Gui-qing Yang (23/8/2013), “Radiosensitization effect of black garlic extract on lung cancer cell line Lewis cells”, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ MENGHUA DONG, GUIQING YANG (20/1/2014), “Aged black garlic extract inhibits HT29 colon cancer cell growth via the PI3K/Akt signaling pathway”, www.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ۶c050da0_36bf_4fc3_9fe1_81b2a48932ec ↑ Maryam Miraghajani (17/9/2018), “Aged Garlic and Cancer: A Systematic Review”, www.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ۳eed9f73_b847_4c8f_a665_80bdbef7d363 ↑ Ravi Rajmohan1, P. Hemachandra Reddy (1/2/2018), “Amyloid Beta and Phosphorylated Tau Accumulations”, www.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ۳۹b971f6_9e8d_4f9d_991b_f3a8d7f58099 ↑ Nutchareeporn Nillert , Wanassanun Pannangrong (3/1/2017), “Neuroprotective Effects of Aged Garlic Extract on Cognitive Dysfunction and Neuroinflammation Induced by β-Amyloid in Rats”, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ea80f57c_d6ee_4951_a686_3598fdc5ebf1 ↑ Jung Hyu Shin (30/3/2014), “Hepatoprotective Effect of Aged Black Garlic Extract in Rodents”, www.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ “Garlic, raw”, fdc.nal.usda.gov, 4/1/2019, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ “Fermented Garlic: Are There Health Benefits”, www.webmd.com, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ “Garlic”, www.webmd.com, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ۷bbe9439_c4c7_4b71_ad4c_06695926ebad ↑ Shunsuke Kimura, Yen-Chen Tung, Min-Hsiung Pan and others (5/12/2016), “Black garlic: A critical review of its production, bioactivity, and application”, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, Retrieved 15/6/2021. Edited. ↑ خطأ استشهاد: وسم غیر صحیح؛ لا نص تم توفیره للمراجع المسماه ۹۴۶cc132_0c1c_4298_b626_f95d68ccc997 إقرأ المزید على موضوع.کوم: https://mawdoo3.com/%D9%81%D9%88%D8%A7%D8%A6%D8%AF_%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%88%D9%85_%D8%A7%D9%84%D8%A3%D8%B3%D9%88%D8%AF#cite_note-ea80f57c_d6ee_4951_a686_3598fdc5ebf1-16
مهناز اشراقی
مترجم، نویسنده و مدیر در مجموعه پیارند